* Login   * Register    * Search
It is currently Tue Aug 14, 2018 4:19 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Wed Jun 20, 2018 8:10 am 
Offline

Joined: Sat Jun 16, 2018 3:04 am
Posts: 4
Hello,

If power blinks, my cable modem needs a lot of manual hand-holding to come back up correctly. I'm wondering if it's an equipment problem on my end or something with my ISP. My modem is an Ambit U10C018, router is a WRT-54GL running Tomato. First, the router has to be unplugged while the modem boots or it doesn't pull an IP (via DHCP). I know this matches conventional instructions (plug in the modem, then plug in the router), but this is the first cable modem I've ever encountered where it actually matters. Second, I can't simply power cycle the modem. I have to leave the modem unplugged for a solid two minutes or again it won't pull an IP. To me this seems like an awful long time for just residual data to clear from memory. Can I fix likely fix this on my side by replacing my equipment - fixed defined as gear just boots and works - or is the lengthy power down a matter of waiting for something on the ISP side to notice the disconnection and reset?

Please help

I didn't find the right solution from the internet.

References:
https://arstechnica.com/civis/viewtopic ... &t=1148659
Brand Video Production Company

Thank you


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO